Végre elérkezett az iskolások várva várt vakációja. A nyári időszakban kicsik és nagyok rohamozzák meg a strandokat, fürdőket, hogy kipihenjék a tanév fáradalmait, és felüdüljenek a nyári hőségben. Sokak számára azonban az öröm nem felhőtlen: a strandszezon magával hozza a fülfájás, a külső halójárat-gyulladás és a középfülgyulladás időszakát is. De hogyan előzhetjük meg a problémát?

uszodai_fulillesztek

Mire jó az uszodai védő fülilleszték?

A fürdőzés során sokan használnak úszószemüveget, hogy megóvják szemeiket a fertőzésektől, illetve a fertőtlenítő szerek irritációjától. A legtöbben nem is gondolnak arra, hogy nem csupán látásunk, hallásunk is igényli a védelmet a strandolás káros hatásaitól. A gyerkőcök szeretnek lubickolni, de előfordul, hogy ennek estére fülfájás az eredménye. Most is, mint minden egészségügyi probléma esetében azt javasoljuk, hogy ne a kezelésre, a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt! A megelőzés alatt nem azt értjük, hogy tiltsuk el gyerkőcünket a fürdőzéstől, hiszen az uszodai fülilleszték pontosan arra szolgál, hogy ne kelljen a partról sóvárogva néznünk a fürdőzőket. Az uszodai védő fülilleszték feladata az érzékeny fülek védelme a vízben terjedő fertőzésekkel szemben.

Uszodai fülilleszték fülbetegségek esetén

Az uszodai fülillesztéket nem csak megelőzésre használhatjuk, hiszen arra is kiválóan alkalmas, hogy fülbetegség idején (külső hallójárat-gyulladás, dobhártyagyulladás, középfülgyulladás, átmeneti vagy végleges dobhártyahiány) vagy fülműtétet követően elkerüljük a szövődményeket. Ezekben az érzékeny időszakokban füleink fokozottan ki vannak téve további fertőzéseknek, így a gyógyulás érdekében még akár zuhanyozáshoz vagy fürdéshez is érdemes uszodai fülillesztéket használnunk.

DIGITAL CAMERA

Mit érdemes tudnunk az uszodai fülillesztékről?

Az uszodai védő fülilleszték arra szolgál, hogy teljesen vízmentesen zárja le a hallójáratot fürdés, úszás, pancsolás alkalmával. Egy igazán jó uszodai fülilleszték rugalmas, puha, bőrbarát, antiallergén anyagból készül, így kényelmes érzetet biztosít. Ráadásul mindenkinek személyre szólóan, egyéni méretre készül. Ez azt jelenti, hogy lenyomatot vesznek a fülről, és ez alapján készül el a végleges védő fülilleszték, mely így teljesen felveszi a hallójárat formáját. Hogy a gyermekek számára barátságosabbnak tűnjön, nem csupán testszínű, hanem színes formában is megrendelhető.

Ne csak a gyerek védelmére gondoljunk, hiszen felnőtteknél is előfordulhat az ilyesfajta érzékenység, és sajnos a fülbetegségek sem kímélnek minket. Mi azt javasoljuk, hogy használjunk az előre gyártott füldugók helyett egyénre szabott uszodai védő fülillesztéket.

A cikket lektorálta: Dózsa Gyöngyi hallásspecialista

  

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések