Veszélyes szakma ez a színészet. A 77 éves színész, rendező, filmproducer Robert Redford megsérült legújabb filmje forgatása közben. Sokan úgy gondolják, hogy az All is Lost című filmben élete legjobb alakítását nyújtotta. De vajon megérte? Mi történt, mi ez a titokzatos, láthatatlan sérülés?

Robert Redford all is lost.jpg
Minden odavan…

A filmben a Redford által alakított névtelen szereplő férfi magányosan hajózik az Indiai Óceánon, amikor hajója összeütközik egy tengeren hagyott konténerrel, és léket kap. Egyedül van a hajóban, nem számíthat senkire, ráadásul ki van szolgáltatva az áramlatoknak. Ha szerencséje van, akkor eljut egy olyan hajózási útvonalig, ahol valaki a segítségére siethet… Robert Redford aközben sérült meg, hogy eljátszotta az óceán közepén emberfeletti küzdelmet folytató ismeretlen férfi szerepét.

Robert Redford

Redford  ragaszkodott hozzá, hogy ne dublőrök játszanak helyette. Mivel a film legnagyobb részét az ő alakítása teszi ki, jobbnak látta, ha minden jelentben ő maga szerepel. A hősködésnek meg is lett az eredménye pozitív és negatív értelemben is. Az alakítása fantasztikusan sikerült, azonban forgatások során a hallása nagymértékben károsodott. A folyamatos vízsugárnak köszönhetően rengeteg víz ment a fülébe, és elkapott egy fertőzést. Ennek az lett a következménye, hogy bal fülén 60%-ban sérült a hallása.

Arról még nincs hír, hogy maradandó-e a probléma, de ha Redford arra is kényszerül, hogy hallkészüléket viseljen, büszkén teheti. Hiszen egy átlagos 77 éves férfi esetében egyáltalán nem meglepő, hogy hallásproblémája van. Ám ő egyáltalán nem átlagos, hiszen hősies küzdelemben (legalábbis miközben kiválóan eljátszotta a küzdelmet :) ) veszítette el hallását.

  

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések