Gyakran ismételt kérdések

 

Mennyibe kerül egy hallásvizsgálat?

A hallásvizsgálat az Amplifon Hallásközpontokban teljesen ingyenes.

Lap tetejére

Mit kell tennem, hogy részt vehessek az ingyenes hallásvizsgálaton?

Nincs más dolga, mint:

1. Egyeztessen egy időpontot az Önhöz legközelebb eső Amplifon Hallásközpontba.

2. Hozza magával a személyi igazolványát és TAJ kártyáját.

3. Jöjjön el a szűrésre, ahol megvizsgálják hallását.

Lap tetejére

Mennyi ideig tart egy hallásvizsgálat?

Az ingyenes hallásvizsgálat időtartama kb. 20-30 perc.

Lap tetejére

Ki végzi a hallásvizsgálatot?

A hallásvizsgálat mindig a fül-orr-gégész szakorvos és a hallásspecialista közös munkája. Tudnia kell, hogy a hallásvizsgálatot minden esetben személyre szabjuk. Csak és kizárólag kiváló felkészültségű hallásspecialista szakemberekkel dolgozunk, akik a legnagyobb odafigyeléssel végzik el a fájdalommentes vizsgálatot.

Lap tetejére

Fájdalmas-e a hallásvizsgálat?

A hallásvizsgálat teljesen fájdalommentes.

Lap tetejére

Mi az a próbahordás?

A személyre szabott hallásvizsgálat után hallásspecialistánk bemutatja az Ön hallásproblémájára legjobb megoldást jelentő hallókészülékeket. Természetesen lehetőség van a hallókészülékek kipróbálására is. A hallókészülék próba során további vizsgálatokra kerül sor. Erre azért van szükség, hogy felmérjük, mennyire hallja meg a beszédet, és mennyire sikerül megértenie a szavakat. Általában ekkor több hallókészülék is kipróbálásra kerül, melyeket számítógép segítségével állítunk be az Ön hallásához. Miután a hallásspecialistánkkal közösen kiválasztották a legjobb hangzású, legkellemesebb kialakítású készüléket, azt néhány napra haza viheti, és otthoni környezetben, a munkahelyén, stb. kipróbálhatja.

Lap tetejére

Fülzúgás problémájával hova fordulhatok?

A fülzúgással kapcsolatos kivizsgálás egy speciális Hallásközpontunkban történik Budapesten, a VI. kerület Andrássy út 76. szám alatt.

Lap tetejére

Bármelyik hallásközpontjukba mehetek hallásvizsgálatra?

Alapvetően bármelyik Amplifon Hallásközpontunkban szeretettel várjuk, de a hosszú távú gondozás miatt célszerű egy, a lakóhelyéhez közel eső központot választani.

Lap tetejére

Milyen hosszú a hallókészülék élettartama?

A hallókészülékeknek úgynevezett kihordási idejük van, ami a jelenlegi törvényi szabályozást figyelembe véve 6 év, azaz a TB 6 évente nyújt támogatást új hallókészülék vásárláshoz. Ezen belül az Amplifon 3 év garanciát nyújt készülékeire, tehát a kihordási idő fele le van fedve a jótállással.

Lap tetejére

Lehet-e hallókészülékkel mobiltelefont használni?

Igen, a mai korszerű hallókészülékek már mobiltelefonálásra is alkalmasak, részletes tájékoztatást az Amplifon Hallásközpontok munkatársai tudnak adni.

Lap tetejére

Repülőgépen lehet-e használni a hallókészüléket?

Igen, a mai korszerű hallókészülékek általában repülőgépen is használhatók, részletes tájékoztatást az Amplifon Hallásközpontok munkatársa tudnak adni.

Lap tetejére

Ha elromlik a hallókészülék, hová tudom szervizbe vinni?

A készülék vásárlásának helyén kell leadni a készüléket, akár garanciális, akár azon túli javításról van szó, mert a készülékek javítása, alkatrész-ellátottsága márkához kötött. Amennyiben nálunk vette készülékét, fáradjon be bármelyik Amplifon Hallásközpontba. Ha nem nálunk vásárolta készülékét, érdeklődjön telefonon munkatárainknál, hogy tudunk-e segíteni az adott készülék javításában.

Lap tetejére

Szédülhetek-e a hallókészüléktől?

Nem, alapvetően a hallókészülék nem okozhat szédülést, ettől tartani nem kell. Ha már fennáll a szédülés, elképzelhető, hogy más van a háttérben, feltétlenül szakorvosi kivizsgálás javasolt.

Lap tetejére

Vízálló a hallókészülék? Zuhanyozáshoz, fürdéshez, úszáshoz ki kell venni?

Általánosan elmondható, hogy a hallókészüléket, mint minden műszaki szerkezetet, óvni kell a víztől. A készülékek sokfélesége miatt azonban ezt a kérdést az Amplifon Hallásközpont munkatársa tudja megválaszolni a kiválasztott készülékkel kapcsolatban.

Lap tetejére

Van-e garancia a készülékre? Mennyi időre szól ez?

Természetesen vállalunk garanciát készülékeinkre, az Amplifon Hallásközpontokban 3 év garancia jár a hallókészülékekre.

Lap tetejére

Hány fajta hallókészüléket forgalmaznak?

Az Amplifon a világ vezető hallókészülék gyártóinak termékeit forgalmazza, így nagyon sokféle hallókészülék kapható. Részletekről érdeklődjön az Amplifon Hallásközpontokban.

Lap tetejére

Szemüveges vagyok, elfér a fülem mögött a készülék?

Igen, szemüvegesek is viselhetnek hallókészüléket; a készülékek sokfélesége miatt ezt a kérdést pontosabban az Amplifon Hallásközpont munkatársa tudja megválaszolni.

Lap tetejére

Ha lemerült az elem hogyan, illetve hol tudok elemet vásárolni?

Az Amplifon Hallásközpontjaiban különböző hallókészülék elemeket, illetve kiegészítőket is lehet vásárolni. Megéri az Amplifont választani, hiszen 65 Ft-os darabáron kínáljuk az Amplifon elemeket, mely nem akciós ár, nálunk ennyibe kerül.

Lap tetejére

Mivel működik a hallókészülék (elem vagy akkumulátor)? Hány elem kell hozzá? Ezek mekkora elemek?

A hallókészülék elemmel működik, részletes tájékoztatást az adott hallókészülékre szabottan az Amplifon Hallásközpont munkatársa tud adni. Az Amplifon Hallásközpontjaiban különböző hallókészülék elemeket, illetve kiegészítőket is lehet vásárolni. Megéri az Amplifont választani, hiszen 65 Ft-os darabáron kínáljuk az Amplifon elemeket, mely nem akciós ár, nálunk ennyibe kerül.

Lap tetejére

Hogyan kell tisztítani a hallókészüléket?

Az Amplifon Hallásközpontjaiban kaphatók megfelelő hallókészülék-tisztító készletek, szerek. Az ott dolgozó munkatársak készséggel elmagyarázzák a hallókészülék tisztítását, illetve ajánlanak megfelelő tisztítószereket is. A hallókészülék tisztításáról olvasson bővebben a Hallókészülék tisztítása menüpont alatt.

Lap tetejére

Mire jó a szárító kapszula?

A készülékbe jutó nedvesség (pára, esőcsepp, stb.) kiszárítását segíti elő, így meghosszabbítja a készülék élettartamát.

Lap tetejére

Implantátumokhoz való elemekre is vonatkozik a 65 Ft-os darabár?

A 65 Ft-os ár NEM vonatkozik a NEM Amplifon márkajelzésű, implantátumokhoz való elemekre.

Lap tetejére

Lehet-e darabonként elemet vásárolni?

Nem, az elemeket csomagonként lehet vásárolni, tehát legkevesebb 6 db elemet meg kell venni, csomagot nem bontunk fel, hogy darabonként árusítsuk.

Lap tetejére

Mennyibe kerül egy hallókészülék?

A készülékek ára a TB által szabályozott, ezért nálunk is ugyanannyiba kerülnek, mint bármelyik kórházban, rendelőben vagy más hallókészülék-forgalmazó cégeknél. Különböző kialakítású és tudású készülékek kaphatók, az Ön hallásához leginkább illeszkedő hallókészülékek áráról hallásspecialistánk a hallásvizsgálat során tud tájékoztatást adni. Ekkor tájékoztatást kap a megfelelő hallókészülékek árairól, a TB támogatás mértékéről, a fizetési lehetőségekről, és az esetleges kedvezményekről.

Lap tetejére

Van-e TB támogatás a hallókészülékekre?

Az OEP hatévente támogatja a hallókészülék vásárlást, ami azt jelenti, hogy a készülék teljes árának 70%-át téríti meg, amennyiben a pácienseknek receptre írja fel a fül-orr-gégész és audiológus szakorvos az eszközt. A társadalmi szolidaritás elve alapján lehetőség van a közgyógyellátás terhére igénybe venni egyes gyógyászati segédeszközöket, illetve az eszközök javítását, de ehhez szükséges a közgyógyellátási igazolvány. Tehát a közgyógyellátás keretein belül térítésmentesen szerezhető be a hallókészülék, és az esetleges javítás költségét is a tb finanszírozza.

Lap tetejére

Tudok-e bankkártyával, illetve egészségpénztári kártyával fizetni az Amplifon Hallásközpontokban?

Igen, az Amplifon Hallásközpontokban van lehetősége bankkártyával és egészségpénztári kártyával fizetni.

Lap tetejére