A hallókészülék gondozása körültekintést igényel, hiszen hosszú távon akkor tudja a legjobb teljesítményét nyújtani, ha rendszeresen ápoljuk, és karbantartjuk. Érdemes néhány dologra odafigyelnünk annak érdekében, hogy készülékünk sérülések nélkül ússza meg a forró nyári napokat.

kanikula_hallokeszulek

A hallókészülék könnyen megsérülhet hő, nedvesség, por vagy egyéb szennyeződések hatására, ráadásul a nyári időszakban gyakran szélsőséges körülményeknek van kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy mi történik akkor, amikor hosszú órákat töltünk egy klimatizált épületben, majd kilépünk onnan a tikkasztó nyári fülledt melegbe? Ilyenkor a páralecsapódás következtében nedvesség juthat a készülék belsejébe, melyet ha nem távolítunk el időben, kárt tesz benne. A nedvesség az egyik legnagyobb ellensége hallókészülékünknek, de kis odafigyeléssel elkerülhetjük a károsodást, lássuk, hogy mire kell odafigyelnünk:

  • Nyissuk ki az elemtartót éjszakára, hogy friss, száraz levegő járhassa át a készüléket
  • Amennyiben a nagy meleg következtében hajlamosak vagyunk izzadásra, vegyük ki időnként a hallókészüléket a fülünkből, és törölgessük meg.
  • Ha fül mögötti hallókészülékünk van, érdemes fontolóra vennünk egy elektromos szárító doboz beszerzését
  • Ne hagyjuk a hallókészüléket közvetlenül a tűző napon (például ne felejtsük olyan asztalon, ahová odasüt a nap)
  • Ne tároljuk a készüléket nagyon meleg helyeken, például kesztyűtartóban vagy a műszerfalon
  • A hallókészülék és a fülilleszték szárítására már olcsón beszerezhető, speciálisan erre kifejlesztett termékek kaphatóak a legtöbb hallásközpontban, ha nem ismerjük ezeket, érdemes betérnünk és érdeklődni ezekről. A hallókészülék és a fülilleszték szárításáról hamarosan bővebben is írunk a Hallásspecialista Blogon.
  

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések