A Cosinuss fülbe helyezhető készülékének segítségével mellkaspánt nélkül mérhetjük meg pulzusunkat, majd az adatokat akár okostelefonunkba is továbbíthatjuk. A következő modell, melyet 2014 végén szeretnének piacra dobni, már a véroxigén szintjét és testhőmérsékletet is méri majd. De ami a legérdekesebb: hallókészülékre hasonlító kialakítással rendelkezik. cosinuss2_1.jpg

(Fotó: Techworld.com)

Működése hasonló logikára épül, mint a kórházi ujjszenzoros vérnyomásmérő készülékek, optikai szenzor segítségével érzékeli a fülben található erek lüktetését. A mérési eredményeket Bluetooth LE vagy ANT+ segítségével könnyedén továbbíthatjuk számítógépünkre vagy akár okostelefonunkra is. A Micro USB nem csupán a számítógéphez való csatlakozásra szolgál, ezen keresztül tölthetjük fel a készülék akkumulátorát.

Greta Kreuzer, a Compass vezérigazgatója úgy gondolja, hogy nem kizárólag sportolók használják majd az újdonságot. Véleménye szerint akár vezetői tréningeken is alkalmazható lenne, a stressz szint mérésére. Terveik szerint még az idén piacra dobnák a terméket, természetesen a véroxigén szintmérő és a testhőmérő funkcióval ellátott továbbfejlesztett változatot.

cosinuss.jpg

(Fotó: Techworld.com)

A hwsw.hu így ír róla: „leginkább egy sportos hallókészülékhez hasonlít”. Érdekes ez a jellemzés, mert létezik sportos öltözet, sportos nadrág, sportos szoknya, sportos óra és sportos cipő is. Úgy látszik, hogy akad olyan az országban, aki szerint egy hallókészülék is lehet sportos. Elképzelhető-e vajon, hogy eljutunk majd egyszer oda, hogy a hallókészülék formájú kiegészítők természetessé válnak, és hallókészülékeket már senki sem akarja takargatni? Lesz belőle elegáns, sportos, hétköznapi, alkalmi, bulis és diszkrét. Mi nagyon várjuk már ezeket az időket.

  

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések