A humoros reklámokról szóló sorozatunkban eddig hétköznapi szituációkat mutattunk be (Az orvosnál és A csengő). Kiváló holland kollégáink a Beter Horen-nél azonban 2009-ben egy igazi nagyágyút, az akkoriban még az Ajax Amsterdamban, napjainkban pedig az FC Liverpoolban futballozó Luis Suarez-t vetették be az ügyfelekért folyó ádáz küzdelembe.

Luis Alberto Suarez Diaz 1987. január 24-én született az uruguayi Salto városában. Édesanyja egyedül nevelte fel őt, hat testvérével együtt. 2005-ben Montevideóban kezdte meg profi labdarúgó pályafutását, majd egy év múlva 800 000 Euróért a holland Groningen csapatához került, ahonnan 2007-ben az Ajax igazolta le 7,5 millió Euróért.

2008-2009 környékén már Luis Suarez volt a legnagyobb sztár a holland bajnokságban, a 2009-2010-es szezonban 48 mérkőzésen 49 gólt rúgott, így nem volt kérdés, hogy hamarosan valamelyik európai élcsapatban találja magát. Suarez-re mindig jellemző volt, hogy rengeteg sárga lapot kapott, amiért eleinte folyamatosan kritizálták őt (ezzel – némi öniróniát is becsempészve – a reklámban is előjönnek). Később harapásaival(!) került a címlapokra: 2010-ben egy PSV Eindhoven elleni rangadón Ottman Bakkal nyakába, 2013 pedig a Chelsea elleni Premier League mérkőzésen Braniszlav Ivanovics karjába harapott egy jókorát…

Hogy miért pont most osztjuk meg a reklámfilmet? Mert Luis Suarez ettől függetlenül kiváló futballista, az  Aranycipőért folyó küzdelemben (amit az európai bajnokságokban szerzett gólok száma, és a bajnokságok erősségének súlyozása alapján lehet megnyerni) jelenleg is az élen áll 24 góllal, a 23 gólos Cristiano Ronaldo, és a 21 gólos brazil/spanyol/kitudjamégmi Diego Costa előtt (Lionel Messi az előkelő 13. pozíciót foglalja el 15 találattal).

Lássuk tehát a reklám hozzávetőleges magyar fordítását! A nyelvi fordulatok és különbségek miatt a dialógus némi magyarázatra szorul, és a futballban kevésbé jártas olvasóink kedvéért is egy-két dolgot hozzáfűztem a szöveghez. Suarez_3.jpg

  

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések